måndag 27 augusti 2012

Kardemummaskorpor




Till hösten brukar jag börja dricka te igen, kaffe dricker jag året runt, men te lämnar jag av någon underlig orsak ofta bort under våren och sommaren. Men nu går tekokaren varm igen. Det är ju så gott att äta något smått till sin kvällskopp Till en varm kopp kaffe eller te är dessa kardemumma skorpor alldeles perfekta.  Värt att ge dem en chans defenitivt om du gillar kardemumma.

50- 60 skorpor

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100g rumsvarmt smör
3/4 dl vispgrädde
lika delar socker och kardemumma att rulla skorporna i

Värm ugen till 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en matbredare, skär smöret i bitar, häll ner i matbredaren och blanda till en smulig deg. Tillsätt grädden. Ta upp på ett bord och knåda snabbt ihop degen. Forma degen till kuor och rulla dem i socker och kardemummablandningen. Lägg kulorna glest på plåtar och grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Man kan doppa skorporna i smulten choklad om man så önskar, och det ville jag gärna.

Kram Jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar